Gästboka

Välkommen till gästboken. Lämna gärna en rad.

126 kommentarer

 1. Marianne

  Hej!
  Finns möjlighet köpa en tröja med Östanbäckssigillet? Gärna kortärmad t-shirt men även långärmad vore kul att äga igen.
  Hälsningar
  Marianne Johansson

 2. Sven Lindblom

  Grattis alla släktingar. Jag skriver just nu en artikel för Östanbäcksnytt om Niklas Edin som är en av Sveriges främsta idrottsmän alla kategorier med alla sina OS, VM och EM-medaljer. Han är rankad som en av världens främsta inom curling och ett av Sveriges stora guldhopp inför OS i Peking i februari 2022.

 3. Hej Michaela Leo.
  Trevligt att höra från en avlägsen släkting! Min dotter tipsade mig om, att du hade anor från våra hemtrakter, så vi kollade på mina matchningar och hittade dig. Tack för ditt utförliga familjeträd. Man blir ofta besviken, när folk inte har skrivit in sina anor, så att man lätt kan se, hur man är släkt.
  Tack för att du uppskattar vår hemsida!
  Mvh/Ulla

 4. Michaela Leo

  Hej!

  Vilken fantastiskt härlig släktforskningssida!

  Jag tittade bara förbi för att nämna att vi är släkt i släkten. Närmare bestämt upptäckte jag i dag, genom mitt twitterkonto och en av dina döttrar, Ulla, att din farfars farmor, (Katarina Jakobsdotter eller Kajsa/Cajsa Jacobsdotter eller hur du nu vill stava det) som föddes den 6 november 1798 i Eden, Junsele, Västernorrland, har samma föräldrar, Jakob Persson (1769-1850) och Helena Andersdotter (1774-1840) som min morfars farmors mormor hade. Min mffmmm hette Sara Jacobsdotter och föddes den 26 juli 1811 i Eden, Junsele.

  Sara gifte sig med Olof Petter Grundström, som fick sonen Per Grundström, som fick dottern Ida Grundström, som fick sonen Sune, som fick en utomäktenskaplig son som råkar vara min morfar!

  För Katarinas del så fick hon Eric Ersson Östlund, som fick Sven Östlund, som fick din pappa, Ulla!

  Jag misstänker att vi är släkt på fler håll än detta, eftersom vi fått matchningar i DNA, men då vet du ungefär. Jag är som svårhittad nämligen, då kopplingen mellan min morfar och hans far är känd för oss i släkten, men det finns inga spår av annat än en okänd far i arkiven.

  Önskar dig allt gott, ta hand om dig!

 5. Michael Sjödén

  Hej Ulla,

  Tack detsamma!
  Du kan göra det när värsta kylan förvunnit.

  Hälsningar
  Michael

 6. Ulla Thorsell östlund

  Hej Michael! Kul att du hör av dig. Jag ordnar det.
  Hälsningar Ulla

 7. Michael Sjödén

  Hej på er släktingar!

  Jag hade en tröja med sigillet på, som jag var så stolt över att ha på mig.
  Nu har den förkommit, har letat överallt men den finns inte.
  Har ni ett par stycken som jag kan få köpa kanske?

  Jag önskar er alla ett bättre 2021!

  Michael Sjödén

 8. Helene Strömkvist

  Tråkigt att släktträffen måste ställas in.
  Men det var mycket trevligt att få ett brev från dig i denna eländiga corona tid med fysisk och social distansering.
  Jag önskar alla en skön och trevlig sommar.
  Helene

 9. Gott Nytt År tillönskas alla Östanbäckare !

 10. Hej igen och lite sent på bollen Ulla. Det stämmer att det är så och jag ska återkomma per mejl till dig efter helgerna,
  MVH Helena

 11. Hej Helena!
  Så kul, att du hittat din släkt på vår hemsida. Det betyder ju faktiskt, att du också är Östanbäckare, om Anna Brita var din fars farfarsmor? Skicka gärna en komplettering av senare generationer till mig. E-post: ulla@ostanback.se
  Ha det bra!

 12. Hej Ulla!
  Vilket otroligt jobb som lagts ned. Jag hamnade av en slump här sidan när jag sökte efter släktingar på min fars sida. Tittade i det digitala arkivet och ser att min far Kent Svedbergs farfars far var gift med Anna-Britta Jönsdotter född 1856. Jag själv har inte samma efternamn som min pappa dock. Men det har mina två bröder.
  Grenen Svedberg från min fars far och fram till nu är stor.
  Så tack vare ert stora jobb kan jag nu fokusera och följa släkten bakåt på Svedbergssidan!

 13. Östanbäcksfolket, från idé till tanke – Föreläsning med Ulla Thorsell-Östlund
  Ulla Thorsell-Östlund gav i våras ut släktboken Östanbäcksfolket. Nu delar hon med sig av sina erfarenheter av detta arbete, beskriver vilka beslut som måste fattas om själva framställningssättet t.ex. för att man ska få en bok som verkligen talar till läsaren. Alla som vill skriva en släktbok kan säkert få många tips och goda råd.

  Välkommen till Sollefteå Missionskyrka
  Tisdag 15 november kl. 14:00

  I samarbete med Sollefteå Släktforskare och Studiefrämjandet.

 14. Vad bra, att du svarade själv, Helene! Vill någon annan köpa boken, eller har ni beställt den och inte fått den. Hör av er till mig på tel. 070-609 42 04 eller e-post ulla@ostanback.se

 15. Helene

  Den kom idag.
  Jättespännande
  Tack
  Helene

 16. Helene Strömkvist

  Hej
  Jag undrar när ni kommer att börja skicka ut boken till de som beställt den och inte kunde komma till boksläppet?
  Hälsningar Helene

 17. GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
  Hoppas Östanbäcksnytt har anlänt till er.

  Beträffande beställning av boken Östanbäcksfolket går det även bra att skicka in en beställning till Ulla Thorsell Östlund, Storgatan 33 A, 881 30 Sollefteå.

 18. Det blev en trevlig släktträff med ca. 85 deltagare. Vi kommer att lägga ut bilder och skriva om den snart. Har du bilder eller tankar om släktträffen så hör av dig. Jag ser, att jag skrivit litet fel på min mailadress i ett tidigare inlägg i gästboken….. Vill du ha din antavla…… Rätt e-postadress: ulla@ostanback.se

 19. Elin Torestad

  Här är en länk til vår facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/ostanback/

 20. I år är det 35 år sedan den första släktträffen och, naturligtvis, ska vi träffas även i sommar. Släktträffen äger rum den 18-19 juli i Junsele. Inbjudan kommer att skickas ut i mitten av maj. Då kommer Östanbäcksboken att presenteras, kanske inte färdigtryckt men på gång. Beställningar tas upp.

 21. Ulla

  LARS! Jag har försökt mejla till dig på den adress, som står på hemsidan, men det har inte gått fram till dig. Skicka ett mejl till mig, ulla@ostanback.se så ska jag skicka uppgifter till dig.

 22. Ulla

  Hej Lars!
  Kul att du hittade hemsidan! Eftersom jag bara har forskning på Östanbäcksättlingar finns inget om din farfar med. Nu har det ju gått 70 år sedan Disa och Olle gifte sig, så nu kan man titta i vigselboken och få veta hans födelsedatum och -ort. Jag ska titta på det vid tillfälle. Du är ju kusinbarn till mig!

 23. Hej och tack för ditt gedigna arbete på ditt släktträd. Hittade min Farmor ”Selin, Disa 1920-1990 ” där och letar nu vidare på min pappas fars sida men hittar inget mer är hans far hette ”Olle Norberg”. Bara att leta vidare… tack för dina uppgifter.

 24. Hej Helene! Så bra att det ordnade sig! Nu vill jag uppmana alla att skicka in bidrag till Östanbäcksnytt. Det finns så mycket intressant i släktgrenarna, som alla vill ta del av. Skicka in din skröna, forskning eller fundering. Kanske har du ett gammalt kort, som du vill berätta om eller vill veta personernas eller platsens namn. Välkomna med bidrag.

 25. Helene Strömkvist

  Det har ordnat sig. Det var min dator som hade fått fnatt
  Helene

 26. Helene Strömkvist

  Hej
  Jag saknar ”startsidan” där det fanns information om årsmöten och lite annat smått och gott.
  Har den försvunnit eller är det bara min dator som inte vill visa den?
  När jag öppnar Östanbäcks hemsida hamnar jag alltid i ”Gästboka”
  Hälsningar
  Helene

 27. Hej Micke!
  Vad trevligt att du har hittat vår hemsida!Vad jag förstår, så är du också Östanbäckare. Jag härstammar från Cajsa Greta Jacobsdotter Åkerström. Det är väl en av de tre systrarna, som du skriver om? Det vore bra, om jag kunde få litet uppgifter från dig angående dina anfäder, så att jag kan notera det i databasen. Du är hjärtligt välkommen in i släktföreningen. Vi har en facebooksida Östanbäcks släktförening. Bli vän med oss där!

 28. Micke Källman

  Hejsan!
  Tänkte att jag skulle skicka ett stort tack till er förträffliga sida. Hållit på med släktforskning av och till i 20 år. Nu har mina föräldrar sålt sitt hus i Gävle till komikern Stig Grybe. Till saken hör att min 90 åriga farmors syster sade till mig att vi är släkt med honom. Då dammade jag genast av mina gamla släktträd från hennes sida. Och med hjälp av er sida fann jag då att min far och Stig Grybe är pysslingar. Min farmors farmors mor och mormorsmor var syskon , och en tredje syster var anfäder till Grybe. Jacobsdtr. hette systrarna.
  Ooootroligt liten värld.. 😀 Nu har mitt sug för att ta upp forskningen igen tänts ordentligt.. det går upp och ner särskilt när man har småbarn.. Tack iaf!! Ha en fortsatt trevlig sommar!

 29. Ulla

  Hej Bosse! Va kul, att du snokar på vår hemsida! Jag hoppas att du hittade något intressant där. I morgon har vi årsmöte i Östanbäcks släktförening på Resele hembygdsgård. Om två år har vi nästa stora släktträff. Hoppas du kan komma hit upp då! Åkte förbi Rusksand häromdagen. Visst har du rötter där? Hoppas få uppgifter från dig! Hälsningar Ulla. P.s. vi har en facebookgrupp också; Östanbäcks släktförening.

 30. Bo Fransén

  Hej!
  Jag heter Bosse. Bor nere i Småland och är son till Eva Alice Nilsson ifrån
  Junsele.Har varit och snokat i den för-
  träffliga stamtavlan.
  Återkommer med uppgifter senare i
  Juli. Ha en skön sommar :-))

 31. Gunnar Numeus

  Östanbäckare i Göteborg/västra Sverige. Enligt uppropet från styrelsen undersöker jag intresset för en undergrupp i denna delen av landet. Jag förstår ju att ALLA kanske inte nås på detta sättet. (alla medlemmar har ju inte tillgång till internet) Men försöka duger.

  Vi kan börja så här:
  – de som önskar, kan anmäla sitt intresse till mig, här i gästboka eller på Östanbäcks facebooksida. Vi får väl skapa en undergrupp, som kanske kan heta ”Östanbäck i Väst” eller har du käckare namnförslag?
  – är det någon som har idéer om lämpligt sätt att träffas, så beskriv även detta. I detta läge så är vi öppna för alla idéer! mvh gunnar

 32. Gunnar Numeus

  Har varit inne på Stamtavlan, för att fräscha upp mitt minne kring Nils Pärsson Thalin. Fick en fråga för några veckor sedan kring honom och hans ättlingar (av vilken jag är en). Stamtavlan verkar fungera utmärkt nu för tiden. Det var väl tur! Teknik som krånglar är aldrig kul.
  mvh gunnar

 33. HEMSIDAN ÄR TILLBAKA!
  Tyvärr har den legat nere en tid av okänd anledning, men nu finns den igen! Stamtavlan fungerar! Skriv gärna ett meddelande i Gästboken, när du har varit inne på sidan!

 34. Ulla

  Stamtavlan är uppdaterad i november 2012. Ett litet fel har insmugit sig; det går inte att klicka på Erich Pärssons barn på första sidan. Gå in på någon annan person, så fungerar allt. Felet ska åtgärdas!

 35. Via släktforskningen stötte jag på namnet Jutberg. Det var så jag hamnade här.
  Einar Jutberg var klasskamrat med mig på kvällskurser på Östermalms Högre Allmänna Flickläroverk i början av 1960-talet. Ge honom en hälsning om han känns igen

 36. Elin

  Sitter med Gunilla, Marianne och Ulla på styrelsemöte i Sollefteå och planerar Östanbäcks släktförenings årsmöte.
  Ha det bra släktingar!

 37. God Jul alla medlemmar i Östanbäcks släktförening!
  Hoppas alla har fått Östanbäcksnytt i brevlådan. Bilden på framsidan föreställer Rickard Sjödin och hans hustru Judit född Jacobsson. Rickard har skrivit boken ”Vi byggde ett torp” . Den kommer att finnas i Östanbäcksnytt som följetong och det första avsnittet finns i detta nummer.
  Rickard och Judit var föräldrar till ”Nicke” Sjödin.

 38. Ulla

  Min e-postadress: ulla@ostanback.se

 39. Ulla

  Årets upplaga av Östanbäcksnytt är nu inlämnad till Tryckeriet. Skickas ut före jul!!

 40. Ulla

  Julklappstips!!

  Ge dina barn eller barnbarn ett medlemskap i Östanbäcks släktförening! Skicka ett mejl till mig med mottagarens och avsändarens namn och adress. Vi skickar information om släkten och föreningen, Östanbäcksnytt samt 1 ex av Elin Sofia Månssons: barndomsminnen från Junsele.

 41. Tack Berit för din insats i styrelsearbetet. Hoppas du hittar till våra aktiviteter i fortsättningen också.
  Behöver en komplettering till stamtavlan nu, när du har barnbarn.

 42. Berit Norberg

  Tusen tack för den fina blombuketten jag fick.Jag är så glad att ni hittat en ersättare som säkert är mycket aktivare än jag har varit.
  Hälsningar till er alla, som jag vet gör ett fint jobb för Östanbäcks Släktförening.

  Berit Norberg

 43. Hej Joachim!
  Grattis till din forskning! Där kom ju förklaringen till namnet Hapstadius/Hopstadius.

 44. Joachim Hopstadius

  Jag har kompletteringar nu till mina tidigare uppgifter. Jag har hittat hela Hopstadius-kedjan genom att hitta pusselbitar på nätet. Här är mina ”f” i elva led. 🙂

  fffffffffff Johannes Olai (Johan Olof/Johan Olai) Hapstadius (1604-1670) och Gertrud Nilsdotter (1633-)
  Barn: *Nikolaus Johannis* (1643-1685), Olof (1644-1716), Samuel (1648-1728)
  Son till en bonde Olof i byn Hapstad i Själevad, varifrån han tog sitt efternamn.

  ffffffffff Nikolais Johannis ”Nils” Hapstadius och (okänd mor)
  Barn: Nils (1664-1760), *Olof* (1681-1752)

  fffffffff Olof Hapstadius och Maria Brant (-1727)
  Olof Hapstadius och Katarina Reftman
  Barn: Dödfödd (1731), *Natan* (1743-1819)
  Olof Hapstadius och Katarina Sidenström (1710-1786)

  ffffffff Natan Hapstadius och Anna Lisa Hammarberg
  Barn: Katarina Sofia/Anna Sofia (1766-1816), *Petrus/Per* (1768), Maria Elisabet (1772-1774), Anna Maria (1774-1774)
  Natan Hapstadius och Eva Lovisa Pousette (1743-1820)
  Barn: Daniel (1776-1800), Abigael (1778-1833), Lovisa (1780-1780)

  fffffff Petrus/Per Hapstadius och Anna Solin ()
  Barn: *Carl Petter Hoppstadius* (1802-1859)
  Anna Solin flyttade till Tåsjö 1810.

  ffffff Carl Petter Hoppstadius och Anna Brita Nilsdotter (1800-1881)
  Barn: Anna Johanna (1825-1896), Nils Daniel (1828-), Brita Kristina (1830-1832), Carl Johan (1833-1921), *Henning* (1836-1903), Jonas Erik (1839-1905), Gustaf Adolf (1842-1926), Sara Brita Carlsdotter (1846-1939)

  fffff Henning Hoppstadius och Anna Märta Ivarsdotter (1843-1914)
  Barn: Anna Erika (1863-1907), Eva Matilda (1864-1954), Karl Johan (1865-1938), *Jonas* (1868-1928), Sara Johanna (1870-1947), Märta Brita (1873-1960), Nils Erik (1874-1953), Katharina Elisabeth (Karin, 1877-1960), Alma Augusta Henningsdotter (1880-1950), Anders Henningsson (1883-1927), Gustaf Henningsson (1885-1968)

  ffff Jonas Hoppstadius och Anna Margareta Vesterlund (1866-1945)
  Barn: *Henning Mauritz* (1892-1975), Elisabet (1894-1986), Anna Ulrika (1897-1971), Maria Matilda (Maja, 1899-1982), Henrik Rudolf (1901-1989), Rut (1903-1993), Anders Georg (1905-1973), Märta Ottilia (1907-1987), Jonas Sigvard (1909-1909)

  fff Henning Mauritz Hoppstadius och Jenny Margareta Norbäck (1893-1940)
  Barn: Svea Erika (1914-1938), *Jonas Harry* (1917-2005), Sven Rudolf (1918-1918)
  Henning Mauritz Hoppstadius och Erika Eugenia Larsson (1904-1988)
  Barn: Knut Gustav (1945-2000)

  ff Jonas Harry Hoppstadius och Anny Johanna Skoglund (1912-1994)
  Barn: Erland Agnar (1946-), *Hans Elimar* (1948-), Sylvia Anita (1949-), Lena Maria (1951-), Otto Eimer (1955-), Rut Milly (1957-)

  f Hans Elimar Hoppstadius

 45. Peder jonsson

  Hej Ulla! Min morfar Viktor gifte sig med min mormor, Borghild Sjöberg Ekorrsjö Lycksele, nån gång på 30-talet och fick barnen Göte född 37, Gunvor född 41 och Christina född 53. Även hans äldste bror Jonas bosatte sig i Ekorrsjö och skall ha haft 2 barn ,Birger och Barbro. Vidare så hade morfar också en bror i Stockholm som hette Frans och var gift med Maj-Britt. Han var yngst av alla,född 1913.Här har du min mailadress. savarmurarn@hotmail.se mob.nr. 070-3227775 hör gärna av dig om du har några funderingar. mvh. Peder

 46. Hej Peder! Vad kul att du hörde av dig! Jag har namnen på alla Viktors syskon men inga andra uppgifter utom på systern Eva, som var gift med Andreas Nordin. De har barnen Gunvor, Bror, Harald, Ingegerd, Ture, Elise och Harry. Den enda jag känner till är Harry, som är bosatt i Älandsbro.
  Har du några uppgifter om de andra syskonen till Viktor? Jag har antecknat, att Viktor emigrerade till Amerika. Åkte han dit och kom hem igen eller blev det ingen resa? Skriv gärna ut din e-postadress.
  Hälsningar Ulla

 47. Peder Jonsson

  Hej! Kul att se att ni har en sådan fin hemsida. Har mina anor i den här släktföreningen. Min morfar Viktor Edström,född i Eden 1906 sedan flyttad till Resele,när vet jag inte.Undrar om jag har någon närmare släkt i trakten.Han hade ju 11 syskon!Hör gärna av er till mig om så är fallet! mvh Peder i Järnäs,Nordmaling

 48. Hej!
  Årsmötet kommer att hållas lördagen den 13 augusti 2011 i Borgafjäll. Elvira Flordin berättar och visar oss familjens sommarviste. Skriv in i din almanacka. Kallelse med mer fakta kommer senare i vår.

 49. Ulla

  Hej!
  Östanbäcks släktförening finns på facebook. Gör ett inlägg där!
  http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=134541953228182

 50. God Jul och Gott Nytt År alla Östanbäckare och övriga, som besöker vår hemsida!!

  Östanbäcksnytt är utskickat och finns i din brevlåda om några dagar!!

  Hälsningar Ulla.

 51. hans stohr

  Vilken fantastiskt fin gästbok. fick tipset av robert e och jag fick reda på min mormor anna-dorotea ingelsdotter 1872-1952 och min mormors mor gertrud cajsa nilsdotter 1873 och ända till israel abrahamsson 1560-1627.jag är ingen riktig släktforskare men har tur ibland. Tack och God Jul o Gott Nytt år på er alla hälsar Hans i Falun

 52. God Jul och Gott Nytt År tillönskar jag alla besökare på Östanbäcks hemsida!

  Östanbäcksnytt är på gång. Den lämnar tryckeriet när som helst.

 53. ”Spel-Jonas” Jonas Jonsson f. 1868 och Amandus Edlund f.1892 var två spelmän i Östanbäckssläkten. Läs mer om dem på http://hembygd.junselebyar.se

 54. Hej!
  Var du med på sommarens släktträff? Var du med under sommarens släktträff? Har du bra bilder från kyrkan och även från andra tillfällen under träffen? Vi behöver bra bilder till Östanbäcksnytt och även till hemsidan.
  Kommentera gärna, vad du tyckte om träffen.
  Hälsningar Ulla

 55. Kunglig Toilette!!
  Aktuell teater efter Lars Molins film ges på Forum, Junsele lördagen den 10 juli kl.19.00 i samband med Östanbäcks släktförenings släktträff. Sollefteå Amatörteater med ett 40-tal skådespelare framför den.
  Alla är hjärtligt välkomna!

 56. Elin

  Östanbäcks släktförening på Facebook!

  http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=134541953228182&ref=ts

 57. Helene Strömkvist

  Hej Rose-Marie!
  På långt håll både genom min ff och fm är jag släkt med din morfar.
  Lite uppgifter har jag om släkten Sellgren. Din mf föräldrar var: Brita Greta Matsdotter f. 1851-09-06 i Vängel, gift 1874 med Erik Jakobsson Sellgren f. 1846-12-01 i Imnäs. Han dog 1900-03-28 i Forsmo Ramsele
  Barn: 1. Margareta Karolina f. 1874-09-30 i Vängel
  2. Alma Götilda f. 1877-04-18 i Imnäs. Död 1966-06-11 i Näsåker. Gift m Henrik Danielsson Imnäs. De hade flera barn bla en son som gifte sig med min fars kusin.
  3. Sara Maria f. 1879-01-21 i Imnäs
  4. Erik Mattias f. 1881-09-11 i Imnäs
  5. Erik Jakob f. 1883-07-13 i Imnäs. Död 1925-01-12 i Ovanmo
  6. Anders Petter f. 1885-05-26 i Forsmo. Död 1948-12-20 i Rå. Gift m Anna Helena Jonsson
  7. Olof Leander f. 1887-06-15 i Forsmo. Död 1968-10-22 i Holafors
  8. Beda Kristina f. 1889-09-22 i Forsmo. Gift m Samuel Andersson Ramsele. De hade 3 söner+2 döttrar(tror jag)
  9. Henrik Mattias f. 1894-07-27 i Forsmo. Död 1895-10-10
  10. Nils Oskar f. 1894-07-27 i Forsmo. Död 1894-09-18
  11. Nils August f. 1896-10-03 i Forsmo
  12. Inga Erika f. 1900-03-15 i Forsmo

  Hälsningar//Helene

 58. Gunnar Numeus

  Hej. såg artikeln om trillingarna som Kajsa Regina Persdotter födde 1899. Intressant nog så visste jag om detta för hon fanns på det släktträd som min mor, Signe Nilsson, fick och som gick bakåt i tiden från min morfar, Jonas Jonsson. Kajsas ”make” hette ju Nils-Erik Jonsson, Vallen, född 1847, och där i det träd jag har i min ägo så står hon som ”fästekvinna”…. Det ovanliga med trillingar och dessutom som fästekvinna gjorde väl att jag kom ihåg dessa data…. ett kanske inte så roligt livsöde…. men där spekulerar jag bara. Gunnar Numeus

 59. Hej. Nyss hemkommen från julledighet på ”kolonilotten” på Gran Canaria, så har jag med behållning läst senaste numret av Östanbäcksnytt. Blev nyfiken över framsidan. Tillhör Bosse Larsson och Leif Alpsjö också Ö-släkten. Jag lärde ju känna dem som ”hus-spelmän” i Uppsala på 80-talet, när jag var del av danslederiet i folkdanslaget Philochoros, och de var en del av stammen av spelmän som spelade då… häls Gunnar

 60. Joachim Hopstadius

  Hej! Jag har hittat en gammal anfader i er släkt; Carl Petter Hoppstadius (1802-1859). Jag tror mig veta att hans mamma var Anna Solin från Härnösand, f 1775. Men jag vill gärna följa släkten Hoppstadius tillbaka till pastor Johannes Olai (Johan Olof/Johan Olai) Hapstadius (1604-1670), som jag tror är mannen som tog namnet Happstadius/Hoppstadius.
  Vet någon här något mer? Fragment är också intressant. Skicka gärna ett mail.
  Mvh
  Joachim, jocke(a)hopstadius.com

  (ursäkta spam, jag hoppas ni kan ta bort mina två tidigare inlägg)

 61. Rose-Marie Frank

  Hejsan.
  Vet någon nåt om Sellgrens släkt från Imnäs? Min morfar hette Nils Sellgren och hans fru Alma född Jonsson eller Jönsson.

 62. Ulla

  Till Ulla Gertrud Hilbertsdotter Lindgren.

  Hej!

  Du ville veta något om din farmor Kristina Maria Dahlgren. Jag har hittat litet fakta i kyrkböckerna, men det är kanske inte det du vill veta?
  Kristina Maria föddes den 7 april och döptes den 10 april 1894 i Ådals-Liden. Föräldrar var arbetaren Jan Nilsson Dahlgren och hans hustru Stina Greta i Rå.
  Enligt Husförhörslängden för Ådals-Liden AI:8 (1884-1894) såg familjen ut så här:
  Jan Dahlgren arbetare f. 15/4 1854 i Östmark Wermland, gift den 13/8 1877,
  hustru Stina Greta Ersdotter f. 2/9 1852
  Barn:
  Nils Erik Dahlgren f. 12/9 1877
  Johan Olof f. 24/5 1880
  August f. 2/8 1882
  Oskar f. 3/5 1884
  Per Otto f. 8/4 1886
  Karl Axel f. 3/5 1887
  Gustaf f. 7/9 1888 d. 27/3 1888
  Gustaf f. 21/5 1890
  Konrad f. 21/12 1892 d. 27/12 1892
  KRISTINA MARIA f. 7/4 1894.
  Det kan förekomma fler barn, men jag har inte tillgång till dessa uppgifter just nu.
  Kristina Maria gifte sig den 21/6 1913 med Alfred Nikolaus Lidén.
  De fick barnen
  Gunnar f. 20/1 1914
  Hilbert f. 19/2 1915

  Kristina Maria avled den 23/3 1916 av lungsot.

  Hälsningar Ulla

 63. Jag ser att författaren Lars Molin ingår i Östanbäckssläkten. Trevligt!

  Lars Molin var dessutom brorssonson till författaren och konstnären Pelle Molin, som levde i Näsåker några år och dog tyvärr en alltför tidig död i Bodö 1896.

  I dagarna har en ny hemsida om Pelle Molin sjösatts. Det är Pelle Molin-sällskapet som hoppas att hemsidan ska bli en gemensam plats för alla som har ett intresse av Pelle Molins konst och författarskap.

  På hemsidan finns en antavla av Pelle Molin i fyra generationer.

  Välkommen att titta in!
  http://pellemolin.se/

 64. Sonia Granquist

  Hej Ulla!
  Tack för svaret!
  Jag tillbringar denna höst hos tandläkar´n,så för första gången på 13 år får jag uppleva blåst,regn,snö och mörker.Det är inte kul.Åker dock ner i början av januari.

 65. Ulla

  Hej Sonia!
  Ja, det stämmer att Lars Molin finns med i vår släkt. Han kommer från Brita Ersdotters gren. Hon var gift med Olof Jakobsson från Eden och de blev nybyggare i Degersjöberget. Jag kan utveckla det litet mer, när jag har kontrollerat ordentligt. Är du i Spanien och har det varmt och skönt? Här är det blåsigt och kallt.
  Hälsningar Ulla

 66. Sonia Granquist

  Hej igen ! Jag är urusel på datorer . Jag är alltså inte anonym ! Hälsningar till alla släktingar från Sonia

 67. Anonym

  Hej Ulla ! Har hört rykten om att Lars Molin , författaren , skall finnas med i vår släkt. Är det så ?

 68. Michael Sjödén

  Hej Ulla! Tack för ditt erbjudande. Jag vet ”allt” om både Johannes och Anna Ljunglöf nu. Jag skrev till tveta socken, i värmland först och han kom från en fattig Backstugusittare familj, var ute på arbeten som dräng på olika orter. Kom upp till junsele på skogsarbete och fick första sonen som dog. Sedan åtevände han till Värmland, utan att veta att Anna var havande med nästa barn, hon skrev till honom om det och då han fick vetskap om det så åkte han tillbaka till Junsele 1878 och de fick 12 barn. Av dessa uppnådde 8 av dem vuxen ålder. Jag började skriva och söka på Rötters anbytarforum och har fått mycket information därifrån. Min mailadress : michael. sjoden1@comhem.se , så kan vi hålla kontakt där eller på anbytarforum, där du också skrivit har jag sett. Trevlig sommar önskar jag dig, och Önstanbäckssläkten. Hälsn. Michael

 69. Ulla

  Hej alla Östanbäckare!
  Om några dagar skickar vi ut inbjudan till årets årsmöte, som hålls i Brynge, Nätra.
  Välkomna dit !
  Glad sommar till er alla!
  Styrelsen för Östanbäcks släktförening

 70. Ulla

  Hej Michael!
  Johannes Salomomsson var gift med Anna Stina Ersdotter Ljunglöf f. 8/1 1855 i Junsele. De gifte sig 6/1 1878. De hade en hel massa barn. Om du skriver in din mailadress nästa gång du svarar så kan jag maila direkt till dig!
  Glad sommar!
  Ulla

 71. Michael Sjödén

  Ja, det är sannerligen inte lätt , att klättra ner för släktträdet. Jag har som utgångspunkt Karl Johansson 1878-1951 och dennes far Johannes Salomonsson 1853- ? Men vem var han ingift med, denne Johannes Salomonsson ? Trevlig Midsommar önskas hela Östanbäckssläkten! Michael Sjödén.

 72. Michael Sjödén

  Hej Ulla! Tack snälla du, för att du forskade i var min mors morfarsfar Johannes Salomonsson, ursprungligen kom ifrån. Tur att jag har släktingar som du. Än en gång ett stort tack! Det ska bli ett sant nöje att besöka de platserna. Trevlig sommar tillönskar jag dig! Bästa hälsningar Michael

 73. Ulla

  Hej Michael! Jag har forskat litet åt dig angående Carl Johanssons pappa. Han hette Johannes Salomonsson och enligt husförhörslängden i Junsele skulle han vara född i Fryksände socken i Värmland men inflyttad till Junsele från Tveta socken i Värmland. Jag sökte honom i födelseboken för Fryksände. Där finns han inte med. Då tittade jag i födelseboken för Tveta församling, C:6 födde 1826-1870, och hittade följande: Johannes född 10, döpt 11 sept 1853 i Afvelsäter. Föräldrar är Backstugusittare Salomon Hansson och Britta Larsdotter, faddrar Anders Jonasson på Skogstorpet, hans hustru Maja Ersdotter i Åmål.
  I husförhörslängden för Tveta AI:17 hittar jag i Afvelsäter Bråten
  Backstugusittaren/torparen Salomon Hansson f. 15/11 1821 i By
  Hustru Britta Larsdotter f. 30/11 1817 i Tveta
  deras barn
  Lars Gustaf f. 24/2 1850i Tveta
  Johannes f. 10/9 1853 i Tveta

  Brittas föräldrar är Lars Larsson och dess hustru Annika Andersdotter.
  På den tiden använde man sig av patronymikon, dvs. sonen fick sitt efternamn efter pappans förnamn med tillägget -son. Döttrarna fick tillägget
  -dotter. Hoppas du fått litet klarhet i det hela och vet, vart du ska åka på semester.
  Glad sommar!
  Ulla

 74. Michael Sjödén

  Hej Ulla! Tack för de upplysningarna. Mamma säger att hennes morfarsfar Carl-Johan Johansson kommer ifrån Värmland, stämmer det ? Och i så fall var någonstans där ? Jag ska själv åka till Värmland i augusti, så det vore intressant att veta varifrån han kom ifrån ursprungligen. Jag vet inte var jag ska vända mig, för att hämta in dessa uppgifter men det vore skoj att veta. Mvh Michael Sjödén

 75. Ulla

  Hej Michael!
  Sara Magdalena Johansdotter är född i Bysjön, Junsele
  Carl Johansson är född i Quarnå, Junsele
  Mvh Ulla

 76. Michael Sjödén

  Rättelse: Min mor Birgitta Sjödéns mormor Sara Johansdotter 1872-01-04, respektive morfar Karl Johansson 1878-06-16 (födelsedatum), hittar jag inte födelseorter på. Finns det någon som har uppgifter om detta, så är jag tacksam. Mvh Michael

 77. Michael Sjödén

  Hej! Första gången jag besöker den här, sidan. Och trevligt det, men, jag hittar ingen födelseort på varken min mors farmor Sara Johansdotter 1872-01-04, eller morsfarfar Karl-Johan Johansson 1878-06-16.

 78. Daniel svedberg

  ja det stämmer ja är barnbarn till folke svedberg och min morfars far hette per svedberg och morfars farmor Anna Brita Jönsdotter.

 79. Ulla

  Hej Daniel!
  Vad kul att du tycker om vår hemsida! Vi har Svedberg med på stamtavlan. Är det möjligen släktingar till dig?
  Mvh Ulla

 80. Ulla

  Hej Jörgen!
  Jag har svarat på ditt mail. Jag återkommer om jag hittar ytterligare information om Elin Sellgren.
  Mvh Ulla

 81. Daniel svedberg

  denna sida är den bästa släktsidan jag har sett ! mvh daniel svedberg frå hagfors i värmland

 82. Hejsan
  Jag undrar om någon har uppgifter angående Elin Sellgren 1909-01-22 – 1974-06-06 , gift med Jakob Emanuel Gjersvold 1879-10-09 1980-03-28. Jag undrar över syskon och föräldrar.

  Ada Sjölén var min farfars syster

 83. Tack, Anita!
  Glad vår till dig också!

 84. Hej!
  En rättelse: Alfred Edlund har fel födelseår i stamtavlan. Det ska vara 1898 (ej 1878)
  En fin vår alla!
  Hälsningar Anita

 85. Hej Roland!
  Jag vet inte säkert vem som skrev om Gunnel Snålla. Du var ju ordförande vid den tidpunkten det skrevs, så du kanske kommer i håg om det var Sven Lindblom eller någon annan, som gjorde det. I Östanbäcksnytt står källorna angivna som Rieck-Möller, O Högberg: Medelpad och Ångermanland samt Isaksson, J O Högberg: Barnens bok om Junsele.
  Hälsningar Ulla

 86. Hej Viktoria!
  tack fö rditt påpekande! Det är svårt att hålla reda på efternamnen just vid sekelskiftet just när patronymikon togs bort och man skulle ha familjenamn. Det var inte självklart att helsyskon hade samma efternamn. Jag ska ändra i databasen. Det kommer inte in på hemsidan förrän nästa uppdatering.
  Hör av dig igen, när du hittar något intressant.
  Hälsningar Ulla

 87. Viktoria Sjödin

  Hej – jag igen…
  nu skrev jag fel på Gunnars pappa – han hette Nils Petter Eriksson, född 1873.
  Mvh Viktoria

 88. Viktoria Sjödin

  Hej!
  Ville bara höra av mig för att korrigera ett litet fel i stamtavlan.

  Min morfar var Gunnar Nilsson i Långvattnet född 24 november 1903, han var son till Anna Cajsa Nilsdotter och Lars Peter Eriksson.

  I stamtavlan står han som Eriksson. De tre äldsta sönerna fick efternamnet Nilsson innan namnreformen slog igenom. Likaså heter Gunnars 3 döttrar Nilsson i efternamn.

  Med vänlig hälsning

  Viktoria

 89. Det var ett slitgöra att föra in alla gästboksinlägg i det nya systemet. Men nu är det klart!

 90. Ulla

  Hej igen Tommy!
  Vad heter Fred Anders mamma? Är det Cate Harriet Nilsson?
  Hälsningar Ulla

 91. Tommy

  Nu har jag tagit reda på att det stämmer det du sa, Kathe Harriet Nilsson är mamma till Fred.
  Pappa Stellan Gjersvold är även far till:
  “Mikael” Lennart Anders Mikael Gjersvold, f, 1962-01-09 Mamma är Märta Agneta Ahlqvist gift Selldén, Crilén f, 1945-11-06, d, 1994-09-28.
  Mikael är en god vän och jag är gudfar till hans ena son, och jag tänkte släktforska lite åt lille Viggo.(och Mikael givetvis).
  Ska se vad ni har på er sida om jag har något mer att tillägga eller så.
  Om du måste/vill får du ändra i mitt inlägg så det passar in här.
  Mvh Tommy

 92. Ulla

  Tyvärr kommer det en hel del SPAM i gästboken. Vi försöker att ta bort det så fort som möjligt, men i bland kommer det nytt bara några minuter efter att vi plockat bort det föregående. Hoppas ni förstår.

 93. Ulla

  Hej Tommy!
  Vad bra, att du är uppmärksam. Tack för det. Jag ändrar i min databas så kommer det nya vid nästa uppdatering! Har du fler uppgifter till mig? Nya generationer, dödsfall osv. så hör av dig till ulla@ostanback.se

 94. Tommy Jonestrand

  mors
  Hittade ett lite fel på familjen Gjersvold. 15 mar 1976 – Fred Anders Gjersvold står som son till Anders Hugo, men är son till Stellan.

 95. Ulla

  Gott Nytt År 2009

 96. Annelie Hennings

  Hej jag har lite svar till Ulla Lindgren. Alfred Lidens föräldrar heter Erik Ersson Liden född 1841.11.01 i Östmark och Greta Ersdotter född 1847.10.04 i Moflo, Ådalsliden. Kram på dig mamma. Annelie

 97. Hållaborna

  God Jul alla släktingar, önskar vi från Betarsjöns strand!

 98. Ulla

  Hej Ulla!
  Har du hittat Alfred i stamtavlan eller undrar du, om han finns med i släkten? Vet du, när Alfred föddes och vad hans föräldrar hette? Det finns många Lidén i bl.a. Britas gren. Välkommen med fler uppgifter!
  Hälsningar Ulla/ordf.

 99. Ulla

  Hej Lars!
  Vad bra att du hörde av dig igen! Skicka kompletteringarna till mig via e-post eller vanlig post så lägger jag in dem i min dator. Min e-postadress hittar du under fliken kontakt.
  Ha det bra!
  Ulla

 100. Lars Edsfors

  Hej!
  Jag undrar hur jag gör för att komplettera släkttavlan med mina barn och barnbarn och även namn på min mors sida. Hälsningar Lasse Edsfors Motala

 101. Kerstin Jacobsson

  Tack för en trevlig dag i Röån.
  Mvh
  Kerstin och Staffan

 102. Örjan Eriksson

  Tack för en mycket trevlig dag i Röån.

  Örjan o Aina

 103. Ulla

  Hej Lasse!
  Vad bra att du har hittat vår hemsida! Det är trevligt med hälsningar och kommentarer. Har du meddelat din nya adress? Jag tror, att du har en del att komplettera angående din familj, barnbarn och så.
  Hälsningar Ulla.

 104. Lars Edsfors

  Hej Ulla! Kul med hemsidann. Jag har även ärvt stamtala från min mors sida. den går ner ända till sekelskiftet 1500-1600 talet. Jag flyttade 04 från Järpen till Tjällmo. Hälsn. Lasse

 105. Ulla

  Hej Stefan!
  Jag har noterat dina uppgifter. Ändringarna kommer med vid nästa uppdatering av stamtavlan. De finns nu i min databas.
  Hälsningar Ulla

 106. Stefan Lundin

  Stamtavlan – Rättelse och tilägg:

  Stina Märta Nyström gift 1881-06-04 med Erik Olof Carlsson Lundin.
  Hon gifter alltså inte om sig utan är endast gift med Erik Olof. Erik Olof född i Imnäs, Ramsele och dog 1925-02-11 i Imnäs, Ramsele. Stina Märta dog 1949-12-14 i Krången, Ramsele.

  Stina Märtas far heter Carl ANTON Nyström. Carl Anton dog 1895-04-03 i Meåfors, Ramsele.

  Stina Märtas mor Märta Christina Alexandersdotter dog 1896-11-16 i Meåfors, Ramsele.

  Källor: Födelse-, vigsel- och dödböcker.

  Hälsningar
  Stefan

 107. Ulla Lindgren

  Jag söker syskonbarn
  min farfar Alfred Lidén f 1879-06-16

 108. Ulla

  Hej Barbro!
  Det var roligt att du hamnade på vår hemsida. Det måste betyda, att du också är Östanbäckare. Hittade du din farmor och farfar på vår stamtavla? Då kanske du kan komplettera den familjen med ytterligare uppgifter till mig. Jag vet, att du är släktforskare, har sett ditt namn på Anbytarforum åtskilliga gånger. Det är trevligt med fler Östanbäckare, som släktforskar.
  Hör gärna av dig på min mailadress. Klicka på mitt namn.
  Hälsningar Ulla/ordf. Östanbäcks släktförening.

 109. Ulla Lindgren

  Alfred Lidén föddes
  1879-06-16 troligen i Sörmoflo första giftet
  var med Kristina Maria Dahlgren f 1894-04-07 hon dog 1916-03-23

 110. Barbro Orell

  Hej, jag blev lite förvånad när jag i sökmotorn skrev min farfar -o farmors namn och då dök denna sida upp!
  Fattar inte riktigt hur?

 111. Ulla

  Hej Anita!
  Har tittat i folkräkning 1970 och kollat makens namn. Jag ändrar i databasen. Ändringi hemsidans stamtavla kan inte ske förrän vi uppdaterar den om en tid. Har du uppgifter på parets barn och barnbarn osv? Vore tacksam att få de uppgifterna från dig.
  Hälsningar Ulla

 112. Anita Berglund

  Hej! Jag upptäcker att Helfrid Kristina Thor 1903-1976 har fel make i stamtavlan. Hennes make hette Nils Fabian Fängström 1896-1975. Familjen flyttade till Hallviken Hammerdal.

  Hälsningar!

 113. Anita Berglund

  Hej Eva! Det bästa, och det enklaste tror jag, är att din dotter fortsätter att släktforska. Så småningom kommer hon att hitta Östanbäcks anfader Eric Pärsson, hans hustru Brita Olsdotter och hans barn bland era anor. Av Östanbäcksföreningen finns sedan att köpa en stamtavla från det barn till E.P och B.O. ni härstammar.
  Lycka till!
  Hälsningar Anita Berglund
  Hemsida:
  http://web.telia.com/~u62202249/index.htm

 114. Ulla Lindgren

  Min farfar var Alfred Lidén. Han ägde en gård i Sörmoflo. Första frun Hette Kristina. De fick Gunnar 1914 och min far Hilbert 1915.

 115. Kerstin Corner-Sundelin

  Efter diverse brevväxling med Ulla har jag blivit fantastiskt intresserad av allt som rör er släktförening. Min far, Allan Sundelin, är ju född i Tâsjö, och jag själv som är bosatt i Frankrike sedan 1971, skulle gärna vilja vara med pâ ett av era intressanta möten, vilket skulle tillâta mig att dessutom lära känna mina förfäders distrikt… har aldrig varit längre norrut än Östersund ! Men eftersom jag dâ skulle komma mycket lângt ifrân undrar jag om det finns en inackorderingsmöjlighet inom rimliga priser ? Skulle dessutom vilja veta hur man blir “riktig” medlem, sâ jag vet vad som föregâr, och dessutom kanske kan fâ nya uppgifter som kan leda mig vidare i släktforskningen. Har redan sänt Ulla en artikel som kanske kan passa till nästa nummer !

  Varma hälsningar,
  Kerstin Corner-Sundelin

 116. Gunnar Zetterström

  Jag har i mina noteringar att Erik Erssons hustru Sara Olofsdotter f. 1713 i Vallen, Junsele avled 23 juli 1797 i Vallen, Junsele.
  Den 6 aug. 1797 som anges i stamtavlan är begravningsdatum.
  Sara var tidigare gift med Erik Eliasson, 1711-1763, och hade 6 barn med honom.
  Saras föräldrar var Olof Andersson, 1683-1753, Bonde på Vallen 2 och Elisabeth Olofsdotter från Bölen, Fjällsjö, ca 1684-före 1733
  Olof Danielsson som tog namnet Ångström när han gick till sjöss var född 17 nov 1794, inte 3 juni 1794

 117. Hans Hålldin

  Vid en titt i digitala stamtavlan för Jonas Ivarsson Sjöberg o Cajsa Greta Persdotter så finns Per född 1868-01-29 som död 1873-04-14
  I anno 1890 finns Jonas Sjöberg o Cajsa Greta Persdotter med sonen Per f 1868 boende i Laxbäcken Vilhelmina?!
  Den Kilian Sjöberg som dör 1924-10-21 i Tåsjö var f 1844-07-08 i Dorotea (en yngre bror till Jonas)

 118. Gunnar Zetterström

  Jag tittade i er digitala stamtavla. Bra jobbat!
  Jag ser att min farfars farfar Carl Otto Setterström står som son till Jacob Olofsson och Catharina Grelsdotter. Han var fosterson.
  Däremot hade Jacob och Catharina en son, Olof. Han föddes 28 oktober 1816 och dog samma dag efter att ha fått nöddop.
  Carl Otto var en av 6 barn som kom från Stockholms Barnhus 1821 till Junsele.
  Hans far har jag inte lyckats hitta. Ska fortsätta sökandet.
  Hans mor var Anna Andersdotter, född i Bjurnäsfors i Västra Skedvi, 13/12 1790.
  Hennes far hade avlidit 1798 och modern hade gift om sig 1804 med soldaten Lars Setterström.
  Anna tog namnet Setterström efter sin styvfar i samband att hon 1809 flyttade från Västra Skedvi till Köping.
  Hon kom till Stockholm 1811 och födde Carl Otto 18/3 1814. Han skrevs som oä.
  Anna flyttade tillbaka till Västmanland och Fellingsbro 1819 och avled där 15/2 1849 i Södra Norrby.

 119. Gunnar Numeus

  Hej. Snurrade runt lite “för att kolla”. Ser att min farmor Kristina Maria Grön finns i den digitala stamtavlan. Betyder det att HON var av den här släkten, också. Kanske någon känner mig under förra efternamnet: Nilsson, från Säljviken/Vallnäset.
  Undrar Gunnar

 120. Anita

  Jättefin layout på den nya hemsidan – Grattis!
  En fortsatt skön sommar!
  Anita Berglund

 121. Malin Eriksson

  Hej! Jag undrar hur man blir medlem? Min pappas morfar var Hilding Holmqvist. Och min farmor, Siv, Var medlem fram till sin död, 1991. / Malin

 122. Johnny Åkerlund

  Fins det någon som känner till något om Beda Sjöblom gift m Jonas Lindahl och om Åkerlund rallare och som ska bott i Tara.
  Mvh Johnny Åkerlund

 123. Sonia Norberg

  Hej, alla! Ny medlem som längtar till en träff som jag får vara med på.Ö-viks bo sen 10 år med 10 barn och ett fjortonde barnbarn på väg.Hälsningar till alla.

 124. Eva Westin

  Jag har en fråga: Jag är medlem i Östabäcks släktförening sedan många år men har bara besökt en släktträff och det var den första som var i Junsele i böran av 80-talet. Min koppling till släktförenigen är min mormor Maria Vestin född Forsen 1887, Eden Junsele. Nu har jag en dotter, Maria som är intresserad av släktforskning och nu undrar vi kan vi hitta igen oss själva i stamtavlan. Jag är dotter till Signe född 1918. Hälsningar Eva Westin

 125. Anita Berglund

  Jag uppskattade den digitala stamtavlan här på Östanbäcks hemsida. Jag har lagt in den som en länk från min farfars antavla på min hemsida.
  En eloge för den fina tidskriften som kom i min bevlåda strax för jul. Trevligt att läsa alla fina berättelser. Tack!
  God fortsättning på det nya året!
  Anita Berglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén