Våren har kommit till Ångermanland på allvar. Jag har sett tofsvipor, storspov och tranor. Hörde ett rykte, att sädesärlan varit synlig på Eden! Själv var jag i Åre i helgen och gratulerade mitt barnbarn, som fyllde 6 år. Där var full vinter och fullt med skidåkare i backarna. En och annan tussilago lyste gul i den strålande solen.

Du kommer väl med på kursen i byaforskning? Det ska bli spännande att gräva fram fakta om Östanbäckarna i gamla domböcker och sockenstämmoprotokoll. De stämde ju varandra mycket förr i tiden, så det finns nog mycket intressant att läsa. Hur var det med Lillegårdsborna och Krångeborna? Ändrade de inte gränserna så att Östanbäck blev mindre och mindre? Vi ska nog hitta de böcker, där vi kan läsa om det.

Styrelsen beslutade om sommarens årsmöte på sitt senaste sammanträde. Vi kommer att ha årsmötet söndagen den 20 juli i Röåns Folkets Hus. Förutom årsmötet kommer Jerker Sjödin att berätta om sin bok Röåborna. Vi ska också titta på filmen om ”Nicke” Sjödin. Många har ju redan sett filmen, men vi är faktiskt väldigt många, som inte har sett den. Det blir alltså en heldagsutflykt till Röån den dagen. Något ätbart kommer vi också att erbjuda. Kallelse kommer i vanlig ordning.

En hel del brev kommer tillbaks efter varje utskick. Vi vill gärna veta, när ni flyttar och vart. Något annat, som vi också vill veta, är när det föds nya medlemmar i föreningen. Nu vet jag, att både Birgitta Smith i Härnösand och Monica Beckenius i Kristianstad nyss har blivit mormödrar och Anna-Lena Granholm i Junsele har blivit mormorsmor. Alla ni andra, som blivit föräldrar eller far/mor-föräldrar, glöm inte att meddela detta så att vi kan uppdatera stamtavlan.

Om du har tid någon gång så skriv gärna några ord i gästboken.

Vårliga hälsningar från ordförande Ulla