Östanbäcksnytt är på gång. Den ska hinna fram före julafton. Hoppas det blir en god helgläsning!

Just nu är det julbordens tid. Släktforskare tycker också om julmat och härom kvällen avnjöt Sollefteå släktforskarförening ett delikat julbord på Strandbadet i Långsele. Där var underhållning av Sundelinarna från Resele. De har varit spelmän i många generationer och det var tre generationer spelmän denna kväll. Den yngsta medlemmen var 18-åriga Emma Sundelin, dotter till Göran och Lena Sundelin i Resele. Mamma Lena är Östanbäckare. De spelade stycken, som var upptecknade av bl.a. Emmas farfarsfarfasfarr. Emma och hennes äldre syster Ida håller spelmanstraditionen vid liv åtskilliga år framåt, och det gör de med den äran. Jag passade på, att fråga dem, om de skulle vilja medverka vid släktträffen i sommar.

Ja, det finns många duktiga ungdomar i släkten. Nyss fick vi veta, att curlinglaget Edin hade tagit EM-guld. Där ingår Niklas Edin, även han Östanbäckare.

Några skidungdomar, som vi ska vara uppmärksamma på i vinter, finns också med i släkten; Robin Bryntesson, duktig längdåkare, Magnus Jonsson, skidskytt och Axel Bäck, slalomåkare. Det finns många andra duktiga ungdomar också. Skriv i gästboken och berätta!

God Jul och Gott Nytt År

Tillönskas er all från Ulla med familj