Filmen "Ryska desertörer 1809”

Är du ättling till ”Gammryssen” Alexander Garisimoff?

En dokumentärfilm om de ryska desertörer, som stannade i Sverige efter Finska krigets fredsslut år 1809 har framställts av journalisten och filmaren Martin Leisborn, Skellefteå. Vår släkting Hans Sjöqvist är en av dem, som har intervjuats i filmen. Filmen är 54.30 min lång.

Om du skriver till Hans Sjöqvist och talar om, hur du är släkt med Alexander, får du köpa filmen till ett reducerat pris av 99 kr + porto 29.50 = 128.50 kr.
Adress: Golfvägen 14, 9tr, 182 31 Danderyd
hans.sjoqvist@bredband.net

Är du inte ättling till Alexander men ändå intresserad av filmen kostar den 160 kr + porto. Då tar du kontakt med Martin Leisborn.
Adress: Leisborn Media, Myntgatan 75, 931 48 Skellefteå
leisbornmedia@bredband.net

Föregående

Nicke Sjödin död

Nästa

Kära släktingar

6 kommentarer

 1. EvaBritt Sundelin

  Hej. Min pappa kom från Näsåker (Bengt Sundelin 1934) och är rakt nedstigande släkt men ryssen Alexander Garisimoff (5:e generation) tror jag….är intresserad av filmen….finns den fortf att köpa?..
  Mvh
  evabritt Sundelin

 2. Ulla Gertrud Hilbertsdotter Lindgren

  Jag är barnbarn till Kristina Maria Dahlgren gift Lidén 1894-04-07 död 1916-03-23 pappa Hilbert levde 1915-02-19 till 2002-12-08. Är det någon som vet något om min farmor.
  MVH Ulla Lindgren

 3. Ulla

  Hej Helene!
  Det var länge sedan jag fick några nya uppgifter från dig!
  Hör av dig!
  Hälsningar Ulla

 4. Ulla

  Hej Rolf !
  Vad kul att du hittat vår hemsida! Jag är själv inte ättling till ”Ryssen” men släkt med hustrun, alltså Östanbäckare. jag har köpt filmen direkt från Leisborn Media. Eftersom du är rakt nedstigande från Alexander, får du rabatt på filmen, om du kontaktar Hans Sjökvist, vars adress du hittar under rubriken Filmen ”Ryska desertörer”
  Jag vill gärna ta del av ditt släktträd, känner igen din mammas namn från min databas. Jag vill gärna ha uppgift på barn och barnbarn osv. Vi kommer att skicka ut Östanbäcksnytt lagom till jul och sedan inbjudan till släktträff i månadsskiftet april-maj. Då kommer alla ”kända” släktingar att få denna inbjudan. Min adress finns under Styrelsen.
  Hälsningar Ulla

 5. Helene Strömkvist

  Jo, jag är ättling till Alexander.
  Dessutom var min farfar ”halvkusin” till din mamma.
  Är du kusin till Roger Johansson? Vi har haft lite släktforskar kontakter.
  Mvh
  Helene

 6. Rolf Mattsson

  Hej, Är intresserad av filmen ”Ryska desertörer 1809”. Fick reda på i somras via en kusin till mig som släktforskat på min mammas sida (hennes flicknamn är Edla Kallin) att vår anfader på hennes släktträd är just Alexander Garisimoff. Vi räknade ut att mamma hade 1/8 blod från honom och således vi barn 1/16. Jag har hela släktträdet som visar leden fram till Alexander Garsimoff.

  Tacksam om jag får köpa filmen!
  /Med vänlig hälsning
  Rolf Mattsson
  Champinjonvägen 6
  86334 Sundsbruk

  Tel: 060-537328
  Mobil:070-3089973

  Är du inte ättling till Alexander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén