Nicke Sjödin död

”Efter en längre tids sjukdom har författaren och krönikören Nicke Sjödin avlidit. En av Ångermanlands mest folkkära profiler som gjort sin hembys dialekt känd över hela Sverige.” Så skriver Allehanda i sin nätupplaga. Vi uttrycker vårt djupa deltagande till de anhöriga.

Föregående

Ny hemsida/sökord

Nästa

Filmen "Ryska desertörer 1809”

2 kommentarer

  1. Hervor Sjödin

    Varmt tack för den fina hälsningen.
    Hervor Sjödin

  2. Thore Thorson

    Tyvärr hade gått mig förbi att en av mina stora favoriter Nicke Sjödin gått ur tiden. Trots att jag är från västkusten och kanske inte förstår alla klurigheter i detalj har jag fattat meningen i hans diktert. Jag har haft stort nöje av att både höra och se Nicke Sjödin. Inte minst blev jag glatt överraskad när han dök upp som konfrensier vid Jularbodagarna för några år sedan. Jag har även haft nöjet att höra Nickes dikter framföras av Ångermanlänningen Jörgen Sundequist. Mitt djupa deltagande till familjen Sjödin som förlorat en stor glädjespridare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén